Tietosuojaseloste

Tämä on henkilötietolain (523/1999) 10 §:n ja 24 §:n sekä EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) 12 ja 13 artiklan mukainen yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja Viheriköt Oy:n asiakkaille, potentiaalisille asiakkaille sekä sivuston käyttäjille.

Rekisterin ylläpitäjä ja haltija

Viheriköt Oy

Kuusitie 11, 04630 Sääksjärvi

044 974 8884

https://viherikot.fi

Rekisterin nimi

Viheriköt Oy:n asiakasrekisteri

Rekisterin yhteyshenkilö

Emma Sokala

044 974 8884

emma.sokala@viherikot.fi

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Keräämme henkilötietoja asiakassuhteen ylläpitoa, hoitamista ja kehittämistä varten.  Tietoja käytetään myös palvelujen, toiminnan sekä verkkosivuston kehittämiseen.

Henkilötietojen käsittelyn perusteena on rekisterinpitäjän oikeutettu etu.

Tietoja ei käytetä automatisoituun päätöksentekoon tai profilointiin.

Rekisteröidyt

  • Asiakkaamme (yhteyshenkilöt)
  • Potentiaaliset asiakkaamme
  • Sivustomme käyttäjät

Rekisterin tietosisältö

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Puhelinnumero
  • Yritysasiakkaan henkilö- ja/tai yritystiedot (y-tunnus, sähköpostiosoite, postiosoite, postitoimipaikka ja -numero)
  • Asiakassuhteen ylläpitoa koskevat tiedot; tarjouspyynnöt ja tarjoukset, laskutus- ja maksutiedot, tilaustiedot, asiakaspalautteet, yhteydenotot, peruutustiedot

Yhteydenottolomakkeet

Kun sivuston käyttäjät jättävät viestin sivustolle, keräämme yhteydenottolomakkeessa olevat tiedot, sekä käyttäjän IP-osoitteen ja selaimen versiotiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi.

Säännönmukaiset tietolähteet

Käsittelemme vain sellaisia tietoja, joita itse toimitat meille esimerkiksi sivustomme lomakkeiden kautta, verkkosivustovierailun yhteydessä, sähköpostitse, puhelimitse, tapaamisen tai muun asiakaskontaktin yhteydessä.

Kuinka kauan säilytämme tietoa

Säilytämme ja käsittelemme tietojasi pääsääntöisesti niin kauan kuin se asiakassopimus, jonka hoitamiseksi tarvitsemme tietoja, on voimassa. 

Viherikot.fi -sivustolta lähetetyt lomaketiedot poistetaan automaattisesti kuuden (6) kuukauden kuluttua lähetyksestä. Asiakas- ja markkinointirekisteristämme poistamme tarpeettomat henkilötiedot kuuden (6) kuukauden välein.

Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

  • oikeus saada informaatiota henkilötietojen käsittelystä
  • oikeus saada pääsy tietoihin
  • oikeus oikaista tietoja
  • oikeus poistaa tiedot (oikeus tulla unohdetuksi)
  • oikeus rajoittaa tietojen käsittelyä
  • henkilötietojen oikaisua tai poistoa tai käsittelyn rajoittamista koskeva ilmoitusvelvollisuus
  • oikeus vastustaa tietojen käsittelyä

Tietojen luovutus ja tietojen poistaminen

Viheriköt Oy ei luovuta asiakkaan tietoja kolmansille osapuolille, ellei ole toisin sovittu (esim. alihankintasopimukset). Henkilötietoja voidaan kuitenkin luovuttaa viranomaiselle, joka esittää lakiin perustuvan pyynnön.

Tietoja voidaan poistaa asiakkaan vaatimuksesta tai asiakassuhteen loppumisen vuoksi. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

Tietojen siirto Eu:n tai Eta:n ulkopuolelle

Asiakasrekisterin tietoja ei siirretä Eu:n tai Eta:n ulkopuolelle.

Verkkosivustomme käyttää Google Analytics –palvelua joka kerää tietoa siitä, miten verkkosivujamme käytetään. 

Näiden evästeiden keräämät tiedot siirretään ja tallennetaan Googlen palvelimille, joista osa saattaa sijaita EU:n ulkopuolella ja joihin tässä tapauksessa sovelletaan paikallista tietosuojalainsäädäntöä. Google LLC noudattaa Privacy Shield Frameworks ‑sopimusta

Kuinka suojelemme henkilötietojasi

Pääsy tietoihin vaatii riittävät oikeudet sekä tunnistautumisen. Ainoastaan nimetyillä henkilöillä on oikeus käsitellä ja ylläpitää rekisterin tietoja. Käyttäjiä sitoo vaitiolovelvollisuus.
Rekisteriin sisäänpääsy edellyttää käyttäjätunnuksen ja salasanan syöttämistä. Järjestelmään tallennettuihin rekisterin sisältämiin tietoihin pääsevät ja niitä ovat oikeutettu käyttämään vain ennalta määrätyt yrityksen työntekijät ja/tai yhteistyökumppanit. Henkilötiedot voidaan luovuttaa esimerkiksi aliurakoitsijalle asiakkaan suostumuksella, jos työn luonne sen vaatii.

Analytiikka

Verkkosivustolla käytetään Google Analytics -palvelua, jonka avulla seurataan mm. sitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten vieraillut sivut). Google Analyticsin keräämiä tietoja käytetään parantamaan sivujemme toimivuutta ja kehittämään sivuston sisältöä vastaamaan paremmin käyttäjien tarpeeseen. Tietoja ei luovuteta muille osapuolille eikä niitä käytetä henkilöllisyyden tunnistamiseen.

Lisätietoja Googlen yksityisyyskäytännöistä saat seuraavilta sivuilta:

Miten Google käyttää tietojasi yhteistyökumppaneiden sivustoilla ja sovelluksissa

Miten Google Analytics suojaa kävijältä kerätyt tiedot

Voit halutessasi estää tietojen keräämisen Googlen tarjoaman selaimeen asennettavan lisäosan avulla.

Evästeet

Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, jotka tallennetaan tietokoneellesi tai muulle päätelaitteellesi kun vierailet verkkosivuilla. Evästeiden tarkoituksena on parantaa käyttökokemustasi ja helpottaa sivuston käyttöä. Evästeiden avulla pystymme mm. tunnistamaan laitteesi palatessasi sivulle ja muistamaan mieltymyksesi ja valintasi.

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä, eivätkä ne kerää käyttäjästä tietoja.

Evästeiden hallinta

Voit estää evästeiden käytön muuttamalla selaimesi asetuksia. Evästeiden käytön estäminen saattaa vaikuttaa joidenkin sivuston osien toimintaan. Lisätietoa evästeistä saat osoitteesta www.aboutcookies.org. Sieltä löydät ohjeita myös evästeiden hallintaan eri verkkoselaimissa.

Evästeen tai evästeluokan käytöstä poistaminen ei vielä poista evästettä selaimestasi, vaan sinun on tehtävä se itse selaimesi asetusten kautta.

Voit muuttaa evästeasetuksiasi tästä.

 


Päivitetty 23.6.2020